ALBATRAVEL
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Αναζήτηση
 
Προορισμοί
Πληροφορίες
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016
Newsletter
Αν θέλετε να σας αποστείλουμε ενημερωτικό E-mail, παρακαλώ στείλετε μας το E-mail σας

 
Σρι Λάνκα » Κλασική Σρι Λάνκα

Περιγραφή

Κλασική Σρι Λάνκα
Κλασική Σρι Λάνκα

Κλασική Σρι Λάνκα 

10 ημέρες από € 1.310

Αναχωρήσεις καθημερινά από 10/01/2019 έως 15/12/2019

Πατήστε εδώ για τον αναλυτικό τιμοκατάλογο

Οργανωμένα Ατομικά Ταξίδια με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων

 Ενδεικτικό Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η-2η μέρα : Αθήνα – Κολόμπο - Χαμπαράνα 
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο και ολονύκτια πτήση,με ενδιάμεσο σταθμό για το Κολόμπο,την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Άφιξη,συνάντηση με τον προσωπικό μας τοπικό ξεναγό και αμεση αναχώρηση για την Χαμπαράνα με ενδιάμεση στάση. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς μας,θα σερβιριστούν τροπικά φρούτα και εμφιαλωμένο νερό. Η Χαμπαράνα είναι το κεντρικό σημείο του πολιτισμικού τρίγωνου της Σρι Λάνκα,και αποτελεί την πιο βολική βάση για εκδρομές και αρχαιολογικές πόλεις. Περιτριγυρισμένη από φυσικά καταφύγια, εκατοντάδες αποδημητικά πουλιά και ελέφαντες, είναι η κατάλληλη τοποθεσία για πολιτισμικές και φυσιολατρικές εκδρομές. Άφιξη στο ξενοδοχείο, καλωσόρισμα με δροσερές πετσέτες, ποτό καλωσορίσματος και τακτοποίηση στα δωμάτια.Στην συνέχεια σας προτείνουμε ένα πακέτο αναζωογόνησης spa στο ξενοδοχείο.Για το βράδυ ξεκούραση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα : Χαμπαράνα – Ανουρανταπoύρα – Μιχιντάλε - Χαμπαράνα

Πρωϊνό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την Ανουρανταπoύρα, μια από τις αρχαίες πρωτεύουσες της χώρας, διάσημη για τα καλοδιατηρημένα ερείπια του πολιτισμού της αρχαίας Σρι Λάνκα. Η πόλη συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο, βρίσκεται στις όχθες του ιστορικού ποταμού Malwathu Oya,και είναι μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Η αρχαία πόλη, που θεωρείται ιερή για τη βουδιστική κόσμο, περιβάλλεται από βουδιστικά μοναστήρια, και καλύπτει μια έκταση πάνω από σαράντα τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα ερείπια αποτελούνται από τρεις διαφορετικές κατηγορίες αρχιτεκτονικής, τα dagobas, τα μοναστικά κτίρια, και τα pokunas. Τα dagobas είναι σε σχήμα καμπάνας, με τις μάζες της τοιχοποιίας να κυμαίνονται από μερικά μέτρα έως πάνω από 340 μ στην περιφέρεια. Μερικά από αυτά περιέχουν αρκετή τοιχοποιία για να χτιστεί μια πόλη για είκοσι πέντε χιλιάδες κατοίκους. Ερείπια των μοναστικών κτηρίων μπορούν να βρεθούν σε κάθε κατεύθυνση με τη μορφή των υπερυψωμένων μνημείων επάνω σε πλατφόρμες, περιτριγυρισμένα από πέτρινες κολόνες. Το πιο γνωστό είναι το ορειχάλκινο παλάτι Brazen Palace. Οι pokunas είναι δεξαμενές για την προμήθεια πόσιμου νερού, και είναι διάσπαρτα παντού μέσα στη ζούγκλα. Η πόλη περιέχει επίσης ένα ιερό Bo-Tree, κάτω από το οποίο λέγεται ότι o πνευματικός δάσκαλος αργότερα γνωστός ως Βούδας, πέτυχε τον διαφωτισμό του. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Αργά το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε για το Μιχιντάλε που βρίσκεται λίγο μακριά από την Ανουρανταπούρα, με το τροπικό δάσος να περιβάλλει το βουνό. Έχει μεγάλη πνευματική σημασία για τους Βουδιστές, επειδή ήταν ο τόπος όπου ο βουδισμός εισήχθη στη Σρι Λάνκα τον 3ο αιώνα π.Χ.. Το Mihintale έχει πολλά διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος - τα 1840 αρχαία σκαλοπάτια από γρανίτη, dagobas, το παλαιά σπίτια των μοναχών, την αίθουσα συνεδριάσεων, τον βράχο του διαλογισμού, σπηλιές και λίμνες. Η ανάβαση προς την κορυφή είναι επίσης ενδιαφέρουσα, από μια γραφική άποψη, για την εκπληκτική θέα στη γύρω εξοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα : Χαμπαράνα – Σιγκιρίγια – Πολοναρούα - Χαμπαράνα
Πρωϊνό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την Σιγκιρίγια, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σρι Λάνκα που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στη κορυφή του κάθετου βράχου-φρούριο ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, από τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβασή σας στο βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στο παραδοσιακό εστιατόριο PRIYAMALI GEDARA.Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το δεύτερο κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής που είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούα, την μεσαιωνική πρωτεύουσα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πόλη & ναών ,τα ερείπια του παλατιού, με τα τέσσερα σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα ,τα λουτρά, την αίθουσα συμβουλίων, και την αίθουσα ακροάσεων. Ιστορικά αναφέρεται στο πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την Ουνέσκο, σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
 

5η μέρα: Χαμπαράνα– Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μιννερίγια-Ντάμπουλα - Κάντυ
Σήμερα θα ξεκινήσουμε την μέρα μας με ένα σαφάρι με jeep 4x4 στο εθνικό πάρκο Μιννερίγια,όπου αναζητήσουμε ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, υδρόβια πουλιά και άλλα ήμερα και άγρια ζώα, στο φυσικό τους περιβάλλον, μέσα στην άγρια ομορφιά της ζούγκλας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Αποχαιρετάμε την Χαμπαράνα και αναχωρούμε για το Κάντυ,με ενδιάμεσο σταθμό τον πέτρινο  ναό της Ντάμπουλα. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων με έκταση πάνω από 2000 τμ, καλυμμένα από υπέροχες τοιχογραφίες. Τα σπήλαια κοσμούνται από 150 περίπου αγάλματα του Βούδα, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του ύψους 14 μέτρων. Την σημαντικότητα και μοναδικότητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς , της Unesco. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε , όπου θα δούμε πως καλλιεργούνται τα διάφορα μπαχαρικά με παραδοσιακό τρόπο,και θα γευθούμε την παραδοσιακή κουζίνα της Σρι Λάνκα.  Αφού χαλαρώσουμε αναχωρούμε για την Κάντυ, μια υπέροχη πόλη, η τελευταία πρωτεύουσα των Βασιλέων της Κεϋλάνης. Είναι χτισμένη στους όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά το 1978 , ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι, την περιβάλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω από τον λαιμό της. Άφιξη στο ξενοδοχείο, και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με παραδοσικά tuk-tuk. Θα περιήγηθούμε στην τοπική αγορά ,θα απόλαύσουμε την πανοραμική θέα της λίμνης και θα καταλήξουμε στο κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης που είναι  ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε  χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Κάντυ – Πιναβάλα – Κάντυ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τους  Βοτανικούς κήπους στη Περαντένια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών με  έκταση 147 εκτάρια  Απολαύστε μία χαλαρωτική βόλτα στα εξαιρετικά διαμορφωμένα παρτέρια με τα μεθυστικά αρώματα ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες.Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, αφού βέβαια επισκεφτούμε την περιοχή όπου βρίσκεται το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Κάντυ – Νουβάρα Ελίγια 

Πρωϊνό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Σήμερα κατευθυνόμαστε στην καρδιά του νησιού, στην ορεινή περιοχή της Νουβάρα Ελίγια. Στα 1800 μ. υψόμετρο η Νουβάρα Ελίγια ήταν το θέρετρο για τις διακοπές των Άγγλων αλλά μέχρι και σήμερα η πόλη διατηρεί την ατμόσφαιρα της αποικιοκρατίας. Η πόλη περιβάλλεται από φυτείες τσαγιού ενώ 20 χλμ. νοτιότερα βρίσκονται τα Χόρτον Πλέινς, λιβάδια σε οροπέδιο που τελειώνουν απότομα σε ένα κενό βάθους 700 μ. γνωστό σαν "Το Τέλος του Κόσμου". Εμείς θα επισκεφθούμε μία φυτεία τσαγιού κι ένα εργοστάσιο κατεργασίας τσαγιού. Θα μάθουμε για την διαδικασία παρασκευής αυτού του «ευγενούς» αφεψήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο σπάνιες ποικιλίες. Το απόγευμα θα το αφιερώσουμε στην ξενάγηση της πόλης και της γύρω περιοχής. Επιστροφή ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Νουβάρα Ελίγια - Κολόμπο

Πρωϊνό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Κολόμπο, αφού βέβαια επισκεφτούμε την περιοχή Kitulgala ,μια μικρή πόλη στα δυτικά της Σρι Λάνκα, και  μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της χώρας. Η βραβευμένη ταινία «Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι» γυρίστηκε στον ποταμό Κελάνι κοντά Kitulgala, αν και τίποτα δεν παραμένει πλέον, εκτός από τις συγκεκριμένες βάσεις για τη γέφυρα. Η Kitulgala είναι επίσης μια τοποθεσία για ράφτινγκ σε ποτάμι, ενώ μεγάλος αριθμός των ντόπιων κάνουν την εκδρομή από το Κολόμπο τα Σαββατοκύριακα για να απολαύσουν το όμορφο τοπίο, να παίξουν στο ποτάμι ή να γευθούν ένα εξαιρετικό πιάτο με ρύζι και κάρυ στα εστιατόρια της περιοχής. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Άφιξη στο Κολόμπο, περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένο από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντες και την γραφική αγορά του Πέταχ. Κατα την διάρκεια της ξενάγησης θα παρακολουθήσουμε ενα show με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η – 10η μέρα : Κολόμπο - Αθήνα

Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τις τελευταίες σας αγορές ή περνώντας το χρόνο σας στην πισίνα του ξενοδοχείου . Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμου. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος. Άφιξη στην Αθήνα την 10η μέρα. 

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

* Αεροπορικά εισιτήρια, σε περιορισμένη οικονομική θέση, με Turkish airlines. 

* Επτά (7) διανυκτερεύσεις στην Σρι Λάνκα, σε ξενοδοχεία της επιλογής σας. 

* Πλήρης διατροφή καθημερινά στην Σρι Λάνκα.  

* Ξεναγήσεις-εκδρομές, όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα, με κλιματιζόμενο αυτοκίνητο και τοπικό έμπειρο Αγγλόφωνο ξεναγό. 

* Εισιτήρια εισόδου στα μνημεία των ξεναγήσεων, όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα. 

* Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια & ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα. 

* Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων κατά την άφιξη και την αναχώρηση στο αεροδρόμιο εξωτερικού. 

* Κρατικοί & ξενοδοχειακοί φόροι. 

* Αποσκευές έως 30 κιλά ανά επιβάτη. 

* Ειδικές παροχές και δώρα, όπως ποτό καλωσορίσματος κατά την άφιξη, καλάθι με φρούτα & ένα μπουκάλι κρασί στο δωμάτιο, ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό κατ’ άτομο καθημερινά, καφέ και τσάι στο δωμάτιο, πετσέτες και εξοπλισμό για την πισίνα. 

* Τοπικοί έμπειροι Αγγλόφωνοι ξεναγοί. 

* Πληροφοριακά έντυπα– Φιλοδωρήματα–ΦΠΑ-Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

* Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος & εξωτερικού € 395 κατ’ άτομο. 

* Βίζα εισόδου στην Σρι Λάνκα (περίπου usd 35 κατ’ άτομο) 

* Επιβάρυνση για πτήσεις με Turkish € 50 κατ’ άτομο για αναχωρήσεις από 23/06 έως 15/09. 

* Πάσης φύσεως προσωπικά έξοδα.  

* Προαιρετικές εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. 

* Ατομική ασφαλιστική κάλυψη. 

 

 

Παρατηρήσεις

 

* Τα πακέτα είναι κοστολογημένα σε συγκεκριμένο ναύλο. Στην περίπτωση που δεν προσφέρονται διαθέσιμες θέσεις, στον κοστολογημένο ναύλο, θα υπάρξει η ανάλογη επιβάρυνση για τον επόμενο διαθέσιμο ναύλο. 

* Τα πακέτα είναι υπολογισμένα με συγκεκριμένη νομισματική ισοτιμία € - $, η οποία ίσχυε την ημέρα που αναρτήθηκε ο τιμοκατάλογος. Το γραφείο μας, σε περίπτωση που υπάρχει σημαντική διαφορά στην ισοτιμία έως την εξόφληση του πακέτου, φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τιμής. 

* Οι τελικές τιμές των φόρων αεροδρομίων διαμορφώνονται με τη κράτηση των εισιτηρίων. 

* Όλες οι παραπάνω τιμές είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και ισχύουν για κρατήσεις έως 45 ημέρες πριν την αναχώρηση. 

* Τα διαβατήρια πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημέρα αναχώρησης. Για διαβατήρια άλλων χωρών είναι ευθύνη των ταξιδιωτών να ενημερωθούν για τις απαραίτητες διαδικασίες και προϋποθέσεις. 

* Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι για ανεξάρτητους ταξιδιώτες με εγγυημένες καθημερινές αναχωρήσεις με αγγλόφωνες ξεναγήσεις και συνδυάζεται με άλλους ανεξάρτητους ταξιδιώτες από άλλες χώρες, έχοντας το πλεονέκτημα να μην ακυρώνονται ποτέ οι ξεναγήσεις. 

* Γενικά τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται μετά τις 13.00 και παραδίδονται πριν τις 12.00 μ.μ. ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης ή αναχώρησης των εκδρομέων. 

* Το πρόγραμμα, τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις είναι ενδεικτικά και μπορεί να τροποποιηθούν, χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα. 

* Οι παραπάνω τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων & ειδικών γεγονότων.

* Παραπάνω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα ξενοδοχεία που συνεργαζόμαστε. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάποιο άλλο ξενοδοχείο ή διαφορετικός τύπος δωματίου για τα παραπάνω, ζητήστε μας να σας αποστείλουμε την προσφορά μας.

 

Φόρμα Ενδιαφέροντος
 
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο>>
  Νέοι προορισμοί Περισσότερα
info@albatravel.gr
EOT
periferia
espa banner